Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
Під керівництвом заступника міського голови Ігоря Несторака відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при міській раді.
У ході засідання обговорено такі питання:
- Про стан зовнішнього протипожежного водопостачання у м. Самборі. Результати осінньої перевірки протипожежного водопостачання міста Самбора.
- Щодо проведення заходів з недопущення виникнення африканської чуми свиней на території міста Самбора.
3.Про затвердження Комплексного плану заходів з боротьби та профілактики сказу в місті Самборі на 2019-2024 роки.
- Про недопущення випадків харчових отруєнь.
За результатами розгляду порядку денного чергового засідання, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, стало відомо, що на мережах протипожежного водопостачання міста обліковано 96 пожежних гідрантів, частина з яких застаріла та підлягає оновленню, а 9 пожежних гідрантів непридатні до використання. Вирішено постійно проводити моніторинг та здійснювати нагляд за дотриманням ветеринарних вимог щодо утримання, розведення та вирощування свиней в приватному секторі, роботи суб’єктів господарювання різних форм власності в «закритому режимі», переміщення тварин, сировини і продуктів тваринного походження. Члени комісії також затвердили “Комплексний плану заходів з боротьби та профілактики сказу в місті Самборі на 2019-2024 роки”.
Під час засідання комісії вирішено вжити вичерпних заходів щодо стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації на підставі даних моніторингу інфекційної захворюваності та об’єктів довкілля, проведених фахівцями Самбірського МВ Держпродспоживслужби у Львівській області за даними Самбірського МРВ Державної установи “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України”.
здійснювати контроль за недопущенням торгівлі харчовими продуктами у невстановлених місцях і на стихійних ринках, у тому числі торгівлі грибами, та вживати відповідних заходів реагування у межах наданих повноважень. Також заплановано провести семінарське заняття з керівниками суб’єктів господарювання, які займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів з питань дотримання санітарно протиепідемічного режиму на об’єктах громадського харчування та недопущення виникнення спалахів.
Відділ з питань інформаційної політики та
зв’язків з громадськістю