Перевіряли безпечність харчування
З метою профілактики харчових отруєнь протягом січня спеціально створена комісія здійснювала обстеження закладів громадського харчування та харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів. Усього проведено 25 таких обстежень, 16 з яких у закладах громадського харчування, 9 – у харчоблоках загальноосвітніх навчальних закладів.
Члени комісії одразу звертали увагу на впровадження системи НАССР у всіх закладах. Давали відповідні рекомендації.
НАССР – Hazard Analysis Critical Control Points – система, що дозволяє передбачити оцінити ризики і запобігти випуск небезпечної харчової продукції, тим самим, забезпечити споживачам гарантії безпеки продукції. Система НАССР є науково-обґрунтованою, дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних факторів: біологічного, хімічного і фізичного походження, починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції.
На сьогоднішній день застосування принципів НАССР є обов’язковою вимогою законодавства ЄС, США, Канади, Японії та багатьох інших розвинених країн світу.
В Україні система поетапно впроваджується з 2016 року. Почали з безпеки кормів для тварин, великих виробничих потужностей для продуктів харчування. А вже цьогоріч система впроваджується і для закладів громадського харчування та харчоблоків закладів освіти.
Прес-служба міської ради